Шукати в цьому блозі

середа, 30 березня 2022 р.



 

Електрифікований стенд

«Значення тригонометричних функцій деяких кутів»

  

 Під час проведення уроків з математики при вивчені теми «Розв’язання прямокутних трикутників» (8 клас), «Розв’язання трикутників» (9 клас) використовуються табличні значення синуса, косинуса, тангенса та котангенса деяких кутів. Ми розробили проект та виготовили пристосування, яке дає можливість учням у цікавій і нестандартній формі перевірити свої знання та вміння зі знаходження значення синуса, косинуса, тангенса і котангенса для кутів 0°, 30°, 45°, 60°, 90°.

Принцип роботи пристосування.

       Електрифікований стенд «Значення тригонометричних функцій деяких кутів» дає можливість перевірити свої знання значень синуса, косинуса, тангенса і котангенса для кутів 0°, 30°, 45°, 60°, 90°. Також стенд можна використовувати для виконання обернених дій: за даним значенням встановити функції якого кута належить це значення.

       Для роботи приладу, необхідно вставити роз’ємний контакт в гніздо, де знаходиться тригонометрична функція вибраного кута, а указкою доторкнутись до контакту значення цієї функції для даного кута. При вірній відповіді світло діод засвітиться.

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар